Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

L'estelada a l'escut del Barça

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


Tots sabem que el Barça es més que un club. Independentment del futbol, hi ha un sentiment catalanista sota l'escut del Barça. Molts de nosaltres, com a afeccionats, ens hem fet nostre al Barça a fi que ens abanderi i passegi orgullós la nostra catalanitat.

No cal dir res de cada minut 17'14. No cal dir res de les senyeres i estelades, així com tampoc dels missatges que es llegeixen cada dia de partit al camp. Encara que sigui un club que inclou a tothom, sigui quina sigui la seva procedència o el seu sentiment nacional, destaca entre tots majoritàriament el sentiment catalanista.

Perplex però no incrèdul, llegeixo les noticies de sanció proposades per la UEFA a l'exhibició d'estelades en un Camp de Futbol. Sabent que les imatges de televisió, molts de cops no son vàlides en la presentació de recursos o sancions del joc, ni tant sols per a descobrir si una pilota ha entrat o no a la porteria, m'estranya que el comitè d'antiviolència les faci servir com a prova per a demostrar l'exhibició de símbols radicals d'una determinada afecció. 

Entenc doncs, que si es atribuïble al club, el comportament dels seus socis quan s'expressen lliurament en un camp de futbol, tant se'n fa en quin camp de futbol o en quin partit lluïm les estelades i per tant, el Barça ha d'estar sancionat per cada un dels partits que ha jugat en els darrers 40 anys.

Si xiular el himne, lluï símbols de catalanitat  es sanciona-ble en un camp de futbol, que ens sancionin a tots els que també ho fem a casa nostra. 

Si l'estelada no es reconeguda oficialment com a bandera d'una Nació, País o Poble, potser ens caldria preguntar-nos si incorporant-la a l'escut del Barça potser deixaria de ser un símbol antidemocràtic objecte de ser subjecte a sanció. Ridícul ? certament, com així de ridícula es la sanció.

Finalment, em fa basarda pensar que els nous directius del Barça, han adoptat com a estratègia pagar la sanció i intentar dialogar amb la UEFA. Si s'accepta, per més que un no hi estigui d'acord, caldrà pensar que a partir d'aquest moment i cada cop que juguin un partit caldrà obligar als afeccionats que no exhibeixin senyeres independentistes, que no xiulin himnes i que no sumem veus que cridin INDEPENDENCIA i per tant, que l'afició no tingui LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ.


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes