Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

La bústia plena

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep CassanySoc dels que trigo dies en obrir la bústia. Només hi ha factures, rarament alguna notificació i sovint, molt sovint, publicitat.

La meva bústia du l'adhesiu de la campanya de l'ajuntament de Girona: Publicitat No gràcies !, tot i que entenc que els qui la reparteixen no els intimida la meva possibilitat de denunciar la seva conducta o en tot cas, tinc que entendre que potser no saben llegir.

Cada dia, tres, quatre o fins i tot cinc cops escolto el timbre de casa com repica per tal que deixi entrar a l'escala al repartidor del "correo comercial". Em sap greu per ells, treballadors, però he deixat d'obrir-los la porta. No soc el porter de l'escala.

Quan arriben les eleccions, tots els que estem en el padró municipal rebem la publicitat dels partits. Tota la protecció de dades se'n va a norris. Tan demanar als empresaris que guardin sota pany i forrellat les dades dels seus clients i l'administració, facilita als partits les dades del padró sense el nostre consentiment.


Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep CassanyFem un cop d'ull ràpid a la "propaganda electoral". Els partits amb més representació municipal hi son tots. Convergència, es dirigeix a mi en un sobre tancat. Ve a dir-me que encara els queda molta feina pendent i per tal de facilitar-me la tasca, inclou un sobre electoral i la seva papereta. El Psc, tres quarts del mateix, ara oposició i voluntat de tornar a governar per desfer tot el mal dels darrers quatre anys. Esquerra, si no torna a entrar això continuarà com fins ara, un desastre.

Però es la CUP qui em fa fixar-me en la seva publicitat. No hi ha el meu nom, vol dir que es tracte d'un fulletó genèric, no parla dels altres si no del programa que presenten. Hi ha les cares de totes les persones de la llista, veïns de Girona que tenen ganes de treballar per la ciutat.

Si no ens agraden els  polítics o els partits que tenim, tips de sentir-nos traïts i enganyats, perquè tornem un i altre cop a votar-los ? Si volem un resultat diferent, haurem de fer quelcom diferent de la darrera vegada, o no ? Tornarem a donar-los confiança ? Els castigarem sense el nostre vot i per tant no contribuirem a l'engany col.lectiu ?

Soc dels que defenso que cal votar. A l'Ajuntament, cal mirar més enllà dels partits i creure en la persona que encapçala la llista per governar-nos a tots, o potser seria hora de començar a fer el contrari, mirar les idees dels partits i creure, que aquells desconeguts, com som tots nosaltres, poden fer-ho tan be o millor que els que avui ocupen la poltrona ?


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes