Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

La bústia plena


La bústia de casa plena de propaganda política.

Sóc dels que trigo dies a obrir la bústia. Només hi ha factures, rarament alguna notificació i sovint, molt sovint, publicitat.

La meva bústia du l'adhesiu de la campanya de l'ajuntament de Girona: Publicitat No gràcies!, tot i que entenc que els qui la reparteixen no els intimida la meva possibilitat de denunciar la seva conducta o en tot cas, he d'entendre que potser no saben llegir.

Cada dia, tres, quatre o fins i tot cinc cops escolto el timbre de casa com repica per tal que deixi entrar a l'escala al repartidor del "correo comercial". Em sap greu per ells, treballadors, però he deixat d'obrir-los la porta. No sóc el porter de l'escala.

Quan arriben les eleccions, tots els que estem en el padró municipal rebem la publicitat dels partits. Tota la protecció de dades se'n va a norris. Tant demanar als empresaris que guardin sota pany i forrellat les dades dels seus clients i l'administració, facilita als partits les dades del padró sense el nostre consentiment.

Articles d'opinió política d'en Josep CassanyFem un cop d'ull ràpid a la "propaganda electoral". Els partits amb més representació municipal hi són tots. Convergència, es dirigeix a mi en un sobre tancat. Ve a dir-me que encara els queda molta feina pendent i per tal de facilitar-me la tasca, inclou un sobre electoral i la seva papereta. El PSC, tres quarts del mateix, ara oposició i voluntat de tornar a governar per desfer tot el mal dels darrers quatre anys. Si no torna a entrar ERC, això continuarà com fins ara, un desastre.

Però és la CUP qui em fa fixar en la seva publicitat. No hi ha el meu nom, vol dir que es tracta d'un fulletó genèric, no parla dels altres si no del programa que presenten. Hi ha les cares de totes les persones de la llista, veïns de Girona que tenen ganes de treballar per la ciutat.

Si no ens agraden els polítics o els partits que tenim, tips de sentir-nos traïts i enganyats, perquè tornem un cop i un altre a votar-los? Si volem un resultat diferent, haurem de fer quelcom diferent de la darrera vegada, o no? Tornarem a donar-los confiança? Els castigarem sense el nostre vot i per tant no contribuirem a l'engany col·lectiu?

Sóc dels que defenso que cal votar. A l'Ajuntament, cal mirar més enllà dels partits i creure en la persona que encapçala la llista per governar-nos a tots, o potser seria hora de començar a fer el contrari, mirar les idees dels partits i creure, que aquells desconeguts, com som tots nosaltres, poden fer-ho tant bé o millor que els que avui ocupen la poltrona?

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor

Cap comentari

Desa el teu comentari