Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Dear Obama, we just want to Catalonia vote. Sólo queremos votar ! Només volem votar !

Dear Obama, we just want to Catalonia vote

Tip i fart dic prou ! Volem votar !, i tot i que no es reuneixin les condicions legals necessàries per exercir el meu vot, el 9 N jo aniré a votar.

Em presentaré al meu col·legi electoral, allà on suposadament hi hauria d'haver una urna. Em quedaré assegut davant la porta, pacíficament, esperant que s'obri la porta que ningú no obrirà. Miraré al meu voltant si d'altres com jo s'han sumat a aquest pacte silenciós de ser molts els que, pacíficament, reclamem el nostre dret a expressar la nostra opinió.

No hi haurà fotògrafs, ni càmeres. Els mitjans tindran prou feina per cobrir la No noticia. Catalunya s'aixeca per a reclamar que les urnes surtin al carrer.

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep CassanyDes d'ací faig una crida, a la família, als amics, als coneguts i a tothom que vulgui llegir aquest escrit: Fem-nos veure i sentir. El mon no està pendent de nosaltres però ens mira de reüll. En democràcia, no permetre expressar al poble, com a mínim, es a-legal.

No ens tenen por, ni respecte. Saben que el NO està blindat per la Constitució Espanyola i que, excepte una Declaració Unilateral de Independència dels catalans, no podem fer res més.

Ens coneixen prou be per saber que no ho farem. Que no volem quedar aïllats i exclosos d'Europa. 

Parlem molt, massa, per no fer res ! Tenim massa por.

Es pot acabar com sempre. Els nostres governants pacten nous acords de mínims. No sé si es dirà pacte fiscal, pacte de Barcelona o operació puputs ! 

Sé segur que estem fent el que s'ha de fer, seguir les vies legals. Així com també estic convençut que els nostres representants saben perfectament el que no ens deixaran fer. Ningú els podrà retreure no haver-ho intentat. Fins i tot, es tornaran a presentar davant nostre en unes noves eleccions democràtiques per a escollir un nou parlament, que aquest cop Si, haurà de tenir l'encàrrec clar i Català del poble per a continuar el "procés".

Sembla que qui dia passa anys empeny, i així es comença el camí. El viatge a Itaca serà llarg, molt llarg, caldrà veure si en el camí no es defalleix i es vol tornar enrere, deixant novament la independència de Catalunya com a un destí llunyà i fins i tot, utòpic.

No cal cridar, són sords. Ni despullar-se, no hi veuen.

Hem triat ensenyar les nostres vergonyes al món i qui avui en fa ressò, quan demà passi la bravada, ens deixarà a l'oblit.

Ningú més que nosaltres mateixos podem procurar be per nosaltres mateixos.

Companys, que voleu fer ? endavant amb la DUI o fem marxa enrere ? Tants caps, tants barrets. O sigui, com que realment no sabem quants som els del SI SI i  quants son els del NO, aquells a qui se'ls ha anomenat la majoria silenciosa, a l'actual Parlament de Catalunya li cal decidir.

Prou de judicialitzar la política. Prou impugnacions i recursos. Prou de planejar demandes davant els tribunals d'Europa o del món.

O ho fem ara, o no cal fer-nos mal intentant-ho. 

Sembla més que provable que aquesta situació acabi enquistada, que ningú sigui capaç d'extreure el tumor pel risc que comporta. 

No podem emmirallar-nos amb el Quebec o Escòcia, vist que els seus estats provenen de llargues tradicions democràtiques i la nostra, no ho es.

A hores d'ara, continuem regentats per un Rei, que ningú ha escollit i que no se'n adona vergonya de fer servir aquest "estatus". Ningú amb dos dits de seny, hauria d'acceptar aquesta representació medieval en ple Segle XXI. Democràcia sota una corona dinàstica ?

Molta de la gent que creu en la Independència per Catalunya m'ha fet saber que realment el que vol es un nou país, noves lleis i noves maneres de fer. Fer, cau i net, a ran i arreu. Acabar amb la corrupció política. Volem saber-nos escoltats. No volem que ens imposin les seves propostes sinó, que ells recullin les nostres propostes i aquestes siguin aplicades.

Volem gestors professionals en les àrees més compromeses. Digueu-li economia, sanitat o educació. I polítics no professionals, propers, triats un a un, que tinguin data de caducitat i que puguem aprovar o suspendre en cada elecció.


Somiant, som lliures. Benvinguts a la República Democràtica de casa nostre.Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes