Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

La necessitat de treballar està per damunt de la ideologiaDesprés d'aquesta reforma de treball, on molts no entenem com pot aportar més llocs de treball, entenc que la gent que no disposa de cap tipus d'ingrés, preferirà tenir feina que no pensar en les condicions d'acomiadament. Cada dia hi ha més gent que arriba al nivell de pobresa i tot esperant feina, es conjura a treballar el que calgui i del que calgui per poguer tirar endavant.

Segurament serà així que arribarem al model nórdic. La productivitat al lloc de treball haurà de ser més efectiva. Treballarem més, per menys. L'experiència de no tenir ingressos, haver-nos menjat els recursos i no saber com ho farem per sobreviure, ens donarà a tots plegats un valor afegit que ens perdurarà per molts anys. La sort de tenir feina i disposar d'un sou.

De tenir-ho tot, a no tenir res, està afectant a tothom a tots els nivells. Dic a tots, perque ens haviem convertit tots plegats en gent de classe mitjana, amb lúxes innecessaris i deutes millionaris.

Fa anys, en el Passeig de Mar a Lloret, vaig escoltar dos Senyores que reflexionaven tot caminant i en veu alta. L'una li va dir a l'altra,"el fotut no es ser pobre, el fotut es ser pobre i tenir gustos de ric".Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes