Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Diàleg de Besucs un diumenge al matí. Gironins Vs Xaves


Gironins Vs Xaves - un relat d'en Pep Cassany


Tota la puta vida que estic convivint amb els DGTV*, farta dels racistes gironins que us creieu que tots els nascuts passat el Tordera som xaves. Els pobles i comarques, som independents de la ciutat de Barcelona.
  • Què em vols dir, que els xaves reivindiqueu la independència de les vostres arrels?, repudieu les terres que us han vist créixer. Sou xaves i per tant, ho porteu en el ADN.
Ja li vaig dir a la meva "jefa", els Vilanovins no som xaves. Som pescadors i pagesos com qualsevol gironí.
  • Au va !, Si no heu vist mai un peix a mar, una col a l'hort i una vaca pasturar per la muntanya.
N'estem tips de la gent de Barcelona, les seves torres i el seu parlar "castellano fino". N'estic tipa que els gironins em diguin xava. Reivindico, a Vilanova hi ha mar i en trèiem gambes amb D.O. Riu-te'n de les gambes de Palamós.
  • Valga'm Déu Senyor!!, a Vilanova les gambes les devia llençar al mar el Capità Pescanova.
Vilanova és un bonic poble de costa, molt maco, farcit de palmeres, oi?, semblants a Beverly Hills, Los Angeles. Un poble fundat per un pagès de la Geltrú que, havent el seu Senyor reclamant  el Dret de Cuixa, va obligar-lo a escapolir-se i passar cap al costat de mar, amb d'altres fugitius, que Acabarien per construir una Vila Nova.
  • Més aviat hauria de ser una dona molt lletja i el Senyor, els devia fer fora. Així doncs, un poble de fugitius.
N'estic tipa dels racistes gironins, que es creuen amb el dret de dir a tots els que no són DGTV que la resta som de "Tabarnia". 
  • Renuncies al teu ADN xava?, això és impossible. Per quin número comença el teu DNI? 52? Vade retro Satanàs.
A Vilanova tenim roques i mar, oi ?. Sorra i restaurants on menjar un bon arròs, oi?  Encara que clar, no en trobareu cap que es mengi millor que a la Costa Brava, oi?. Mengem verd, xató i tonyina seca. D'això no en tenen els xaves!
  • Ja ho veus, fins i tot, la tonyina l'importeu de Girona. Seca!, doncs de tan lluny que sou, us l'hem d'assecar per tal que us pugui arribar.
No em toquis el voraviu!, això tampoc ho dieu?, què us penseu, Girona més???
  • Au va!!, coi de xaves!!!



* Acrònim: De Girona de Tota la Vida.

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor


Cap comentari

Desa el teu comentari