Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

L'amenaça del Reinventa't. Tecnologia i humanitat contraposades a debat


Opinió sobre empreses i persones en el reinventa't 2017

Davant d'unes jornades empresarials sota el concepte: L'Empresa 4.0: Més tecnologia, més humana?, cal dir que la resposta proposada és un títol grandiloqüent "reinventa't".

Reinventar-se o morir. Aquesta era la conclusió del pas de la primera a la segona revolució industrial. Ara en la tercera, la revolució tecnològica, empresaris i treballadors tornem a estar amenaçats.

Reinventar-se és la fugida de l'espasa de Dàmocles que pesa sobre les empreses. Quatre de cada deu desapareixeran en els anys vinents. La robòtica i la intel·ligència artificial, aplicada a la tecnologia de les coses, el software beneficiós per a l'evolució de la societat, passarà factura als empresaris que no l'adoptin.

Han vingut per explicar-nos que allò que fa anys ens prometien, energies més netes i més econòmiques, vénen de la mà de noves solucions, millors, més eficients i de cost més baix. O sigui, prescindiran de tot allò que siguin feines repetitives doncs, els robots, són més eficients, produeixen més i millor que els humans.

Per una banda ens expliquen que les empreses que han implantat els avenços, no ho han fet prescindint dels humans, concepte per separar els homes de les màquines i desvestint-lo de sentiments, no acceptar el qualificatiu de persones.

Els nous líders empresarials han de ser respectuosos amb l'entorn, coordinadors d'equips, facilitadors d'eines. Empresaris que deixen de banda la jerarquia d'equips per situar, nous directius en nous projectes. Líders solidaris preocupats pels altres. Transparents en les seves decisions. Emprenedors dins una "economia col·laborativa". Receptius als feedbacks. Els nous directors lideren el talent. Els nous líders es mostren humils.

Totes aquestes boniques paraules i conceptes queden enrere quan, un d'ells, líders de noves companyies, resumeix la seva idea de negoci en un tovalló de paper.

Per dur la idea de negoci teòrica a la pràctica, ho farà en un projecte empresarial agressiu, acceptant el repte com una oportunitat i amb l'únic objectiu, d'oferir una conta de resultats en positiu. No dubtarà en utilitzar a les persones de talent com a clínex d'un sol ús, "usar i llençar".

Presentant-se com a referent, el visionari que ha convertit la seva empresa en un model d'èxit, abans també ha sofert la seva pròpia experiència de fracàs.

A diferència de la cultura de l'esforç, emprenedoria, tenacitat, equip, audàcia, etc. és capaç de plantar-se davant cinc-centes persones i explicar que el seu exitós projecte esdevé gràcies a una sola idea. Escoltant a aquest venedor de rentadores, perquè el seu producte no és res més que un objecte comú amb un programa de connectivitat especial, obliga a l'emprenedor a preguntar-se, "com pot una gota d'aigua alliberar un Tsunami". En el 99,99% dels casos no hi haurà resposta coherent.

Fins i tot, una volva de neu abans no esdevingui la gran bola que pot rodar muntanya avall, haurà d'associar-se i formar part d'un projecte més gran. Una gota d'aigua, una volva de neu, una formiga, en el 99,99% periòdic dels casos no provocarà cap reacció per ella mateixa.

El narcisisme patètic de l'empresari d'èxit que pretén vendre la seva personalitat com a element clau del resultat de la seva companyia, resulta odiós.

Si entre les virtuts dels líders empresarials comptem la motivació emocional de l'equip directiu, la personalitat abassegadora d'empreses com Google on el temps de la mitjana de pertinença d'un treballador és d'un any i mig, ens resumeix exactament allò que ens espera en un futur: Tecnologia antipersones.

Cap comentari

Desa el teu comentari