Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Amor, roses i llibres

Per Sant Jordi, roses i llibres per demostrar l'amor - d'en Pep Cassany


Sis milions de roses per a tres milions vuit-centes mil dones. Un milió sis-cents mil llibres per a tres milions set-cents mil homes.

Aquests són els nombres aproximats. Hi veieu alguna desproporció?

Segons sembla, el costum de regalar roses està molt més estès que el de regalar llibres. De fet, regalar una rosa ja no té el mateix significat inicial. Els homes demostraven amb aquest present l'amor que confessaven per la seva dona i que, tot i desconèixer exactament les seves arrels, sabem que data d'abans del 1456 quan les Corts Catalanes, instauraren Festa de Precepte d'acord a l'èxit que tenia la Fira dels enamorats celebrada a Barcelona cada 23 d'abril i freqüentada per nuvis, promesos i matrimonis joves.

No va ser fins al 1929 que els llibreters van sortir al carrer afegint-se a la festa. A aquesta acció, avui la definiríem com a Màrqueting.

No hi ha dubte que les vendes de llibres a Catalunya es concentren per Sant Jordi, com tampoc hi ha dubte que tants llibres es compren a homes com a dones i que, qui té el costum de llegir normalment, més d'un llibre rebrà o comprarà, o que l'amor que significava el regal d'una rosa vermella no es pot multiplicar per dos i per tant, la pretesa festa dels enamorats queda enterrada sota la festa de l'estimació i afecte que tenim envers les nostres mares, àvies, germanes, filles, veïnes, clientes o amigues.

Els nuvis, enamorats o pretendents, què hauríem de fer ara en el Segle XXI per sobresortir de la resta de regals que rebrà la nostra estimada en el dia dels enamorats? Què podem fer per mostrar-li el nostre veritable amor? Si féssim cas del Màrqueting, podrem planejar esdeveniments laterals com per exemple: Fer públic el nostre amor amb un missatge de vídeo projectat en els anuncis previs d'una pel·lícula a la sala del Cinema. Lliurar-li un poema escrit a mà dins un sobre perfumat. Fer pública la relació de parella canviant l'estat a Facebook Organitzar una escapada de parella a una altra ciutat, recórrer parades i paradetes, escollir la Rosa més vermella i sopar en un restaurant romàntic.

Tot plegat, vist des d'un punt de vista masculí i fa que em pregunti, rebre un llibre és senyal del seu amor?

Sé que l'amor no té dates i per tant avui, com cada dia, només em cal dir-li que l'estimo.



Cap comentari

Desa el teu comentari