Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Millora l'economia: augmenten els divorcis





La família tradicional tendeix a desaparèixer, no ho dic jo, es una constatació que podem fer tots nosaltres.

Certament, les families d'un sol membre amb fills, dos membres amb fills d'anteriors relacions o parelles heterosexuals sense fills o homosexuals amb fills o sense, han vingut per quedar-se amb l'antic títol de família.

De ben segur, hi ha més títols de famílies monoparentals que de famílies nombroses.

El passat creixement de l'economia, període llarg i amb final de Crac mundial, ens va donar prou temps per a reflexionar. "Contigo, pan y cebolla" o "abans sol que mal acompanyat". Pel que sembla, la segona opció es va imposar en molts dels anomenats matrimonis convencionals. 

Qui abans desitjava un casament tradicional, amb tots els detalls luxosos que comportava, banquet, viatge i piset, va passar del desig a la impotència de no poder complir-los. Econòmicament inviable. Es per aquest motiu que, a banda d'una educació rebuda catòlica no practicant, moltes parelles van creure en la formalització de drets amb el pseudo-títol "parella de fet", amb papers o sense i, creient-se la fal·làcia de menys problemes per finalitzar una relació.

Els que havent passat per la rectoria o el jutjat, obtenien el llibre de família, abans de la crisi econòmica del 2007, preferien un mal divorci a tenir d'aguantar les males cares amb la parella.

La suposada llibertat els esperava a tots dos, o com a mínim, a qui no tenia la guarda i custodia dels fills. Es signaven convenis de separació i divorci amb clàusules abusives cap a una de les parts i en pro al suposat benefici dels fills. S'acceptava "Pop, com a animal de companyia".

Vet aquí, contràriament a la dita popular "quan els diners surten per la porta, l'amor salta per la finestra", les parelles de la crisi 2007-2014 han aguantat el que no està escrit. El divorci, ha estat inviable per a tothom que no es pogués mantenir per ell mateix.

Atur, treball precari, sous mil.lenaris i pensions d'aliments altes, han obligat a les parelles a mantenir-se unides o acceptar la seva condició individual de pobresa absoluta.

Avui, els gironins hem rebut una bona noticia. El darrer any ha crescut el nombre de divorcis, senyal inequívoca de la bona marxa de l'economia. 

Ara sí, ja em crec els famosos "brots verds".


Publicat a la web de El Periódico http://www.elperiodico.cat/ca/entre-tots/participacio/millora-leconomia-augmenten-els-divorcis-91892








2 comentaris:

Desa el teu comentari