Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Ciutats del futur

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


Moltes vegades el cinema s'ha avançat als nostres pensaments proposant-nos escenaris de vida del futur. La tecnologia, ha predominat en totes les propostes excepte quan aquesta, ha esdevingut l'eina que ha destruït el món.

Fa anys, quan comprem un aparell electrònic de darrera tecnologia, sabem que abans de sortir de la botiga ja es vell. Sospitem o sabem, que les fàbriques de software i hardware ja tenen preparats per a entrar al mercat versions més potents, revolucionaries o més econòmiques.

A voltes, entre línees d'un o altra diari o revista seriosa, un apunt de quatre ratlles que ens obre una finestra cap al futur. Avui Li-fi.

Mentre llegia, un llampec ha recorregut el meu cervell. Ciutadans globals. Un concepte que de ben segur fa temps que es va desenvolupant. Davant nostre i imperceptiblement per tots nosaltres. Ciutats creades per empreses tipus Apple, Microsoft o Facebook, on els seus ciutadans viuran reclosos en llibertat sota les seves pròpies lleis i organitzacions, on creuran gaudir d’unes condicions de vida excel·lents, envejats pels de fora i on els de dins sortiran a fora en missió d'exploració o experiència vital.

Edificis intel·ligents, controlats per tot tipus de software i hardware al suposat servei dels habitants, carrers, voreres, parcs on passejar connectats a la xarxa, amb gadgets que ens informaran de tot tipus de dades de la planta o arbre que veurem. Vehicles sense conductors ens duran d'un costat a l'altra sense accidents, embossos o fresses. Ni fred ni calor. Una bombolla que ens protegirà de la pluja, actuarà com a filtre solar i ens controlarà les hores de dia i de nit.

Hi ha alguna cosa que us sona ? doncs si aquest es el futur que espera a les properes generacions, on fred, calor i gana, terrorisme i violència serà patida pels països del tercer món, no dubteu que les revolucions sorgeixen del poble i continuaran existint les guerres.

El poder es reconeix a aquell que sense imposar-lo el imparteix per a un be comú. Mentre existeixi la humanitat i per tant, la cobdícia per tenir, disposar-lo i imposar-lo segons el seu criteri i voluntat, existiran les classes i les lluites socials. Si mai arriba una guerra no ho dubteu, no serà de fronteres ni conquestes, serà de poder i per imposar la seva particular visió del destí de la població mundial. 

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor



Cap comentari

Desa el teu comentari